Je bestelling retourneren

Is het product toch niet helemaal wat je ervan had verwacht? Dan kun je het in vrijwel alle gevallen retourneren. Dit kan tot 14 dagen na de dag waarop je het product van ons hebt ontvangen.

Het is wel van belang dat het product dat je retourneert onbeschadigd is en geen gebruikssporen bevat. Je mag het product wel uit de verpakking halen zolang je de verpakking netjes openmaakt. Uitgangspunt hierbij is dat je het product op dezelfde manier bekijkt en beoordeeld zoals je in de (fysieke) winkel zou doen. Een pan mag je bijvoorbeeld wel uitpakken, maar je mag er niet in koken.

Retourneer je een gebruikt of beschadigd product dan kunnen we je maximaal 75% van het betaalde bedrag vergoeden.

Heb je gekozen voor een duurdere verzendmethode dan onze standaard verzending dan betalen wij de bijkomende kosten voor de duurdere verzending niet aan je terug. Eventuele kosten voor onze standaard verzendmethoden krijg je wel terugbetaakd.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

De makkelijkste en snelste manier is als volgt:

  • Stuur een e-mail naar klantenservice@zuur.nl.
  • Geef aan dat je (een deel van) je bestelling wilt retourneren en vermeld daarbij ook het bestelnummer.
  • Het is niet verplicht, maar we horen graag waarom je een product wilt retourneren. Daar kunnen we alleen maar van leren!
  • Je ontvangt van ons een retourlabel.
  • Print het retourlabel, pak het product netjes in en plak het label erop.
  • Breng het pakket naar een postkantoor bij jou in de buurt.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren?

Nee, wij nemen de kosten voor de retourzending volledig voor onze rekening. Mits je ons op de hoogte stelt van het feit dat je wilt retourneren, zodat we je een retourlabel kunnen sturen.  

Kan ik alle producten retourneren?

Er zijn een aantal producten die niet geretourneerd kunnen worden. Namelijk producten met een beperkte houdbaarheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan olijfolie en koffiebonen. 

Hoe snel krijg in mijn geld terug?

Nadat wij jouw retourzending hebben ontvangen betalen we binnen 5 werkdagen (vaak veel sneller) het bedrag terug waar je recht op hebt. Dit doen we met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij hebt betaald (bijvoorbeeld iDEAL), tenzij we hier samen een andere afspraak over hebben gemaakt.

Kan ik het bestelde product omruilen voor een ander product?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het nieuwe product dat je wilt ontvangen kun je zelf bestellen in onze webshop. Op die manier heb je het bovendien het snelst in huis. Je hoeft hier namelijk niet mee te wachten tot jouw retourzending is afgehandeld.

Vragen?

Neem contact met ons op. We helpen je graag!